Kondomit ja liukuvoiteet

Laajemman valikoiman kondomeja ja liukuvoiteita löydät kortonki.com -verkkokaupasta. Molemmissa verkkokaupoissa kaikilla tuotteilla on ilmainen toimitus.

 

Tietoa liukuvoiteista

Seksin suhteen, riippumatta siitä, mistä nautit, voit yleensä noudattaa sääntöä: mitä kosteampi, sitä parempi. Tämä logiikka toimii, no… sujuvasti, kun kyse on liukuvoiteesta, koska kosteampi on juuri sitä, mitä saat.

Ja jos yhdistät voiteluaineen vain emättimen kuivuuteen, on aika astua ulos laatikosta. Ajattele sen sijaan vähemmän kitkaa, sileämpää ihoa ja kaiken kaikkiaan parempaa seksiä – sukupuolesta, iästä tai elämänvaiheesta riippumatta.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan 70 prosenttia 2 453 naisesta, joille tehtiin tutkimus, sanoi, että liukuvoiteen ansiosta seksi on miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Carli Blau, LMSW ja seksi- ja parisuhdeterapeutti New Yorkissa, vahvistaa, että ”liukuvoiteen tarvitseminen ei tarkoita, ettet olisi kiinnostunut kumppanistasi”.

Hankkiudutaan siis eroon ajatuksesta, että voitelu on ainoa merkki kiihottumisesta, ja aletaan luottaa kumppanin sanoihin.

Ajattele liukuvoidetta rohkaisuna naispuolisille paloillesi – tai keinona säästää aikaa, koska sinun piti olla ulkona viisi minuuttia sitten. Tässä on ennen leikkiä esileikkiin liukuvoiteella.

Minkä tyyppistä sinun pitäisi ostaa?

Kun teet ostoksia, sinun kannattaa miettiä erilaisia liukuvoiteita, kun valitset sinulle sopivimman. Voiteluaineita on erilaisia pohjia:

Vesi
silikoni
öljy
hybridi, jossa yhdistyy muutama edellä mainituista

Hybridiliukuvoiteet kuten HYBRID- LIUKUVOIDE 30 ML SYSTEM JO, ovat usein sekä veden että silikonin yhdistelmiä, ja niissä on elementtejä molemmista. On olemassa monia erilaisia koostumuksia, jotka sopivat täydellisesti tarpeisiisi.

Vesipohjaiset liukuvoiteet

Vesipohjaisia liukuvoiteita, joita kutsutaan ”monipuolisiksi” liukuvoiteiksi, voidaan käyttää käytännössä mihin tahansa toimintaan, jopa silikonileluihin. Vesipohjaisia liukuvoiteita on turvallista käyttää myös kondomien kanssa – sekä lateksin että muiden kondomien kanssa. Vesipohjainen liukuvoide saattavat vähentää myös kondomin rikkoutumisen riskiä.

Mutta jos sinulla on todella herkkä iho…

Silikonipohjaiset liukuvoiteet

… kannattaa kokeilla silikonipohjaista liukuvoidetta, joka on kuin silkkilakanat herkille osillesi. Koska silikoni on hypoallergeeninen, useimmat ihmiset eivät koe reaktiota. Tämäntyyppiset voiteluaineet kestävät myös pidempään.

Jos olet kiinnostunut jostain pitkäikäisemmästä, jota on käytettävä harvemmin uudelleen, olet ehkä löytänyt sopivan vaihtoehdon.

Kun 27-vuotias Kalle, joka on kokeillut useita liukuvoidetyyppejä, kokeili suihkuseksiä, hän tutustui silikonipohjaisiin liukuvoiteisiin. ”Se tekee kokemuksesta paljon miellyttävämmän, koska vesi yleensä pesee kaiken muun pois”, hän sanoo.

Erinomainen silikonivaihtoehto on, joka on valmistettu korkealaatuisista ainesosista.

Ainoa haittapuoli? Liukuvoiteen sisältämä silikoni voi heikentää silikonilelujen pintaa. Leluistasi tulee vähemmän hygieenisiä, koska silikoniin syntyy hankaumia, joissa bakteerit voivat kasvaa.

”Jos jaat seksileluja”  ”tai käytät niitä useamman kuin yhden kumppanin kanssa, muista käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, kun leikit leluilla, jotta varmistat turvallisuutesi.” Onneksi silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat turvallisia käyttää kondomien kanssa.

Öljypohjaiset liukuvoiteet

Jos olet sitä tyyppiä, joka ei yksinkertaisesti viitsi lainkaan käyttää uudelleen, kun olet päässyt vauhtiin – ymmärrämme sen – tämä liukuvoide on lahja, joka saa sinut jatkamaan, jatkamaan ja jatkamaan.

Esimerkiksi  on kasvipohjainen öljyvoiteluaine, joka tunnetaan pitkäkestoisista ominaisuuksistaan.

Pro-vinkki? Öljypohjaiset voiteluaineet voi tuplata seksikkääseen ja hauskaan hierontaan. Mutta huono puoli tulee, jos käytät lateksikondomia. Tämäntyyppinen liukuvoide lisää kondomin repeytymisen tai repeytymisen mahdollisuutta, mikä tekee tyhjäksi kondomin tarkoituksen – ja samalla hyvän ajan.

Öljypohjaisiin liukuvoiteisiin liittyy myös suurempi määrä infektioita, kuten bakteerivaginoosi. Ja kalliit lakanasi voivat olla toinen syy pysyä erossa öljypohjaisista liukuvoiteista. Öljyllä on taipumus tahraantua lakanoihin ja vaatteisiin, ja sitä voi olla myös vaikea puhdistaa.

Orgaaniset liukuvoiteet

Oletko huolissasi siitä, mitä ainesosia tarkalleen ottaen laitat sinne? Luonnolliset orgaaniset liukuvoiteet ovat yleistyneet parin viime vuoden aikana, vaikka siitä, mitä ”luonnollinen voiteluaine” oikeastaan tarkoittaa, käydäänkin hieman keskustelua.

Periaatteessa etsi tuotteita, joiden luettelossa on sekä luonnollisia että vähän ainesosia.

Myös kookosöljy on suosittu valinta, vaikka sillä on haittapuolensa. Se voi värjätä lakanasi ja lisätä kondomin rikkoutumista, sillä öljyt rikkovat lateksin tehoa.

Kannattaa myös varoa ristikontaminaatiota, jos et puhdista käsiäsi kastellessasi niitä kookosöljypurkkiin, jota käytetään myös ruoanlaittoon. Kun poimit jotain täysin luonnollista lämmittelyyn, varmista, että sitä käytetään vain seksiin eikä mihinkään muuhun.

Miten liukuvoidetta käytetään

Me pelleilemme, ei ole olemassa mitään ”oikeaa” tapaa käyttää liukuvoidetta. Tarvitsetko sitä masturbointiin? Oletko sillä tuulella, mutta kehosi ei ole vielä saanut viestiä voitelun aloittamisesta? Anna mennä ja levitä… reilusti.

Levitä siis niin paljon kuin haluat, sinne missä tarvitset – olipa kyseessä sitten emätin, penis tai peräaukko.

Kun olet selvittänyt, mikä liukuvoide sopii sinulle parhaiten, voit lämmittää sitä hieman käsissäsi. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta liukkari voi olla hieman kylmää alapäässäsi, jos jätät tämän vaiheen väliin. Jos käytät kondomia, älä unohda levittää ulkopuolelle öljytöntä liukuvoidetta!

Käytitpä sitten kondomia tai pessaaria liukkari voi vähentää kitkaa ja tehdä seksistä miellyttävämpää sinulle ja kumppanillesi.

Vältä ehdottomasti

Kun menet liukuvoidetta ostamaan, löydät kaikenlaisia vaihtoehtoja – maustettuja, luonnollisia, lämmittäviä, kihelmöiviä. Nämä liukuvoiteet voivat olla hauskoja, mutta katso tarkkaan ainesosat ja testaa reseptivapaiden tuotteiden pH-arvo lakmusliuskoilla (kuten luonnontiedon tunnilla).

Terveessä emättimessä pH-arvon pitäisi pysyä 3,5-4,5:ssä, joten myös käyttämäsi liukuvoiteen pitäisi olla suunnilleen samalla tasolla.

Kiinnitä aina huomiota lueteltuihin ainesosiin. Itse asiassa on muutamia nimiä, joita kannattaa välttää, koska ne voivat aiheuttaa ärsytystä tai tulehdusta:

glyseriini
nonoksinoli-9
petroli
propyleeniglykoli
klooriheksidiiniglukonaatti
myös parabeeni-, glyseriini- ja petrolieetterivapaata voidetta infektioriskin minimoimiseksi. Jos käytät kondomeja ja leluja, etsi liukuvoide, joka on lateksi-, kumi- ja muoviystävällinen.

Muista, että riippumatta siitä, miksi käytät liukuvoidetta, se on yksinkertainen ja hauska tapa viedä seksielämäsi uudelle tasolle. Mene siis eteenpäin ja voitele!

Valikko